پروتز سینه

همه چیز در مورد انواع پروتز سینه

آنچه می خوانید...

داشتن اندام و چهره زیبا از ویژگی‌های ذاتی هر فردی است. از آنجا که سینه‌ها نقش بسیار مهمی در استایل خانم‌ها دارد، بسیاری از آنها به دلیل نداشتن سینه‌های خوش فرم دچار کمبود اعتماد به نفس می‌شوند. این افراد ممکن است از ظاهر طبیعی سینه خود به دلایل ژنتیکی راضی نباشند یا در اثر سرطان یا مشکلات دیگر بافت سینه خود را از دست داده باشند. امروزه ماموپلاستی یا عمل جراحی سینه برای افزایش، کاهش و بازسازی سینه بکار می‌رود. این عمل جراحی در بین بانوان از محبوبیت بالایی برخوردار است.

پروتز سینه چیست؟

از شایع‌ترین عمل‌های جراحی زیبایی که با رضایت‌مندی زیادی همراه است می‌توان به جراحی پروتز سینه اشاره کرد. پروتز سینه بافتی مشابه پستان است که با تایید پزشک جراح، جایگزین بافت طبیعی سینه می‌شود. پروتز سینه دارای جنس‌، سایز و شکل‌های متفاوتی است و برای بهبود ظاهر سینه در زیر یا بالای عضله اصلی قفسه سینه قرار می‌گیرد.

انواع پروتز سینه از نظر جنس

  • پروتز سینه سالینی

پروتز سینه آب نمکی یا سالین از نوع گرد است که افراد زیر ۱۸ سال نباید از این پروتز استفاده کنند. اگر این پروتز پاره شود، مایع درون آن جذب بدن شده و هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند. جایگذاری این پروتز، نیاز به برش کمتری دارد زیرا این پروتزها از قبل پر نشده‌اند.  پروتز سالین نسبت به پروتز سیلیکون کوچک‌تر است به همین علت برای افراد لاغر که بافت و حجم سینه خیلی کمی دارند، مناسب نیست. همچنین پس از جراحی پروتز سینه، نیاز زیادی به بازدید دوره‌ای پزشک ندارد.

  • پروتز سینه سیلیکونی

این پروتز حالت ژل مانند دارد و برای افراد زیر ۲۲ سال مناسب نیست. مانند پروتز سالین گرد است و بافت آنها به بافت سینه شباهت دارد و به همین دلیل شکل و فرم زیباتر و طبیعی‌تر ایجاد می‌کند. هر چند وقت یک‌بار MRI یا سونوگرافی باید انجام شود تا پزشک بتواند وضعیت پروتز را بررسی کند. زیرا در صورت پاره شدن پروتز، مواد داخل آن جذب بدن نمی‌شود. از مزایای آن هم به لمس طبیعی‌تر و احتمال چین‌خوردگی کمتر اشاره کرد.

انواع پروتز سینه براساس برجستگی

برای جراحی پروتز سینه، پزشک باتوجه به شرایط و انتظارات بیمار، از بین انواع سایز پروتز سینه، یک نمونه را انتخاب می‌کند. زیرا ممکن است پروتز جهت زیبایی یا مثلا بعد از درمان سرطان استفاده شود. به طور کلی سه دسته پروتز وجود دارد:

  • پروتز با برجستگی کم
  • پروتز با برجستگی زیاد
  • پروتز با برجستگی خیلی زیاد

بیشتر بخوانید: تعویض پروتز سینه

انواع پروتز سینه از نظر شکل

  • پروتز سینه قطره اشکی

پروتزهای قطره اشکی (Teardrop) یا آناتومیکال از ژل سیلیکون درست شده‌اند. این پروتز فرم طبیعی به سینه می‌دهد و ماندگاری نسبتا بالایی دارد. این پروتز برای خانم‌هایی که سینه تخت، سینه با بافت خیلی کم، سینه‌های نامتقارن، افتادگی سینه و دفورمینی سینه دارند، بسیار مناسب است. قسمت بالایی پروتزهای قطره اشکی، کم حجم‌تر از قسمت پایینی آن است و بر بافت اسکار تکیه می‌کند. برای جایگذاری آن نیاز به برش بزرگ‌تر است. اگر این پروتزها در جای خود حرکت و چرخش داشته باشند، حتما عمل ترمیم باید انجام شود زیرا ظاهر نامطلوبی بوجود می‌آورد.

  • پروتز سینه گرد

این پروتز برای افرادی که سینه‌های برجسته بیشتر از حالت عادی می‌خواهند، افرادی که شکل اولیه سینه آنها بدون اشکال است و بافت سینه نرم و خوبی دارند، بسیار مناسب است. همچنین این پروتز برای جراحی‌های اصلاحی بکار می‌رود. این پروتز ظاهر گرد و حجم یک‌دست را برای فرد ایجاد می‌کند. این پروتزها اگر در جای خود بچرخند، نیاز به عمل ترمیم ندارند و ناهمگونی بوجود نمی‌آورد.

نحوه عمل پروتز سینه

پس از انتخاب نوع پروتز سینه، برشی در پوست ایجاد می‌شود که این برش‌ها بستگی به اندازه پروتز، تکنیک جراحی و فرم سینه دارد. پروتز ممکن است در پشت بافت ماهیچه سینه قرار داده شود. این مورد برای خانم‌هایی با سینه کوچک مناسب است. زیرا اگر پروتز در زیر پوست جایگذاری شود، لبه‌های آن از زیر پوست مشخص می‌شود. در بعضی موارد با تشخیص پزشک، برای حجم‌دهی سینه مقداری چربی تزریق صورت می‌گیرد و فرم‌دهی پروتز بهبود می‌یابد.

برای خانم‌هایی که سینه آنها افتاده یا بافت سینه به اندازه کافی داشته باشند، می‌توان پروتز را روی ماهیچه‌های سینه و درست در زیر پوست قرار داد. در این مورد جراح ممکن است عمل لیفت سینه را انجام دهد. که همه اینها از قبل باید بررسی شوند.

عوارض احتمالی پروتز سینه

هر پروتزی که مورد تایید FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) باشد، بهترین عملکرد را در افراد ایجاد می‌کند. جراحی پروتز سینه مانند هر عمل زیبایی دیگر، دارای عوارض احتمالی است. البته در صورت انجام دادن مراقبت‌های قبل و بعد عمل، انتخاب پزشک حاذق و باتجربه، احتمال بوجود آمدن این عوارض بسیار کم می‌شود. همچنین عوارضی که بعد از پروتز سینه در بعضی از افراد ایجاد می‌شود را نمی‌توان به همه انواع پروتز سینه بسط داد.

  • کپسول پروتز سینه (نوعی بافت نرم کپسولار که در اطراف پروتز بوجود می‌آید که واکنش طبیعی بدن است)
  • ایجاد عفونت یا ماستیت سینه
  • ایجاد درد مزمن در نواحی سینه
  • چین‌خوردگی پوست روی پروتز
  • پارگی پروتزهای سیلیکونی
  • سروما (تجمع مایع در اطراف پروتز سینه)
بزرگ کردن سینه در یزد

مراقبت‌های لازم بعد از انجام انواع پروتز سینه

همانطور که انتخاب جراح مهم است، مراقبت بعد از پروتز سینه هم اهمیت دارد که باید از همان اتاق ریکاوری انجام شود.

  • تا سه روز بعد از عمل حمام نکنید.
  • تا دو هفته از انجام دادن هر فعالیتی که باعث افزایش ضربان قلب و فشار خون شود، خودداری کنید.
  • در روزهای اولیه عمل، برای جلوگیری از لخته‌شدن خون، حتما به آرامی قدم بزنید. برای بلندشدن از اطرافیان کمک بگیرید و فشاری به بازوهای خود وارد نکنید.
  • به نحوه خوابیدن خود توجه کنید. بالشت را بصورت شیب‌دار در پشت کمر خود قرار دهید.
  • مسکن‌های تجویز شده توسط پزشک را سر ساعت مصرف کنید.
دکتر منصور سعادتی

دکتر منصور سعادتی

فلوشیپ تخصصی جراحی پستان و متخصص جراحی عمومی
گذراندن دوره تکمیلی جراحی پستان در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
بورد تخصصی لیپوماتیک ،پیکر تراشی بدن، تزریق چربی
با سابقه ۶ سال انواع جراحیهای زیبایی پستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *