عوارض پروتز سینه چیست

عوارض پروتز سینه

آنچه می خوانید...

از سوالات پرتکرار بیماران متقاضی پروتز سینه این است که عوارض پروتز سینه چیست؟ آیا این جراحی زیبایی خطرناک است؟ چطور می توان از عوارض آن پیشگیری کرد؟ با ما همراه باشید تا در ادامه مقاله این موضوع را کامل بررسی کنیم.

جراحی پروتز سینه

خانم‌ها بنا به دلایل مختلفی از جمله افزایش اندازه‌ی سینه و یا تغییر شکل سینه‌ها جهت جراحی پروتز سینه اقدام می‌نمایند. این جراحی در اکثر موارد با بیهوشی عمومی انجام می‌شود و زمان جراحی بین ۶۰ تا ۹۰ دقیقه است.

در طی جراحی ابتدا برشی در زیر سینه ایجاد می‌شود و سپس با جدا کردن قسمتی از بافت عضلانی، پروتزها جاگذاری می‌شوند و سپس بخیه‌هایی در محل برش اعمال می‌شود.

با اینکه جراحی پروتز سینه به ظاهر جراحی ساده‌ای به نظر می رسد، اما انجام این جراحی مانند تمام جراحی‌های دیگر دارای عوارض جانبی و خطراتی است.

عوارض پروتز سینه

با توجه به اینکه جراحی پروتز سینه در اغلب موارد یک جراحی زیبایی و انتخابی است. بنابراین پیش از انجام آن باید در مورد تمام خطرات و عوارضی که ممکن است پس از جراحی با آن روبرو شوید آگاهی کسب نمائید تا پس از جراحی دچار پشیمانی و افسردگی نشوید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره عمل جراحی پروتز سینه، پیشنهاد می کنیم مقاله پروتز سینه در یزد را مطالعه نمائید.

در ادامه‌ی این مقاله برخی از مهمترین عوارضی که پس از جراحی پروتز سینه ممکن است با آنها مواجه شوید بیان شده است.

تورم، کبودی و درد

یکی از عوارض پروتز سینه در روزهای اول، تورم، کبودی و درد است. به دلیل برش‌های ایجاد شده در پوست و بافت سینه و جایگذاری پروتزها علائمی مانند تورم، کبودی و درد کاملاً طبیعی است. این علائم به تدریج و در طی هفته‌های اول پس از جراحی از بین خواهند رفت اما در روزهای اول پس از جراحی ممکن است باعث ناراحتی بیمار باشند. با مصرف داروهای مسکن می‌توانید تا حدودی میزان درد را کاهش دهید و تورم و کبودی‌ها نیز به مرور از بین می‌روند.

احساس سفتی در سینه

در هفته‌های اول پس از جراحی پروتز سینه ممکن است هنگام لمس سینه احساس سفتی غیرطبیعی را در نواحی مختلف سینه داشته باشید. در اکثر موارد این حس پس از چند هفته از بین می‌رود اما گاهی اوقات ممکن است به عنوان یکی از عوارض ماندگار از جراحی پروتز سینه باقی بماند. (بر اساس نظر متخصصین سفتی بافت سینه به دلیل پیدایش بافت اسکار در اطراف محل پروتز به وجود می‌آید.)

گیف-اینستاگرام

باقی ماندن جای زخم

بهبود زخم‌ها در هر فردی با توجه به عوامل ژنتیکی، فردی و محیطی ممکن است با سرعت متفاوتی انجام شود. در برخی مواقع ممکن است جای زخم پس از جراحی پروتز سینه به مرور زمان از بین نرود و هموارد به عنوان اسکاری از جراحی باقی بماند. با توجه به اینکه برش‌های ایجاد شده در زیر سینه انجام می‌شود، معمولاً در معرض دید نیستند. اما در برخی افراد برجای ماندن محل زخم‌ها ممکن است منجر به ناراحتی شود و اقدام به جراحی‌های زیبایی جهت از بین بردن خط محل زخم نمایند.

تبحر و تکنیک برش و بخیه جراح می تواند تاثیر زیادی بر باقی ماندن جای زخم بعد از پروتز سینه بگذارد. بنابراین یکی از عوارض ماندگار پروتز سینه، باقی ماندن جای زخم است.

اگر در انتخاب جراح دقت لازم را انجام دهید، با احتمال کمتری درگیر این عوارض ناشی از جراحی پروتز سینه خواهید شد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بهترین جراح زیبایی پستان در یزد، مقاله لینک شده را مطالعه نمائید.

پارگی پروتز سینه

در واقع پارگی و نشت پروتزها به بافت اطراف منجر به تشکیل توده‌های کوچکی به نام گرانولوم سیلیکونی می‌شود که می‌تواند منجر به بروز ظاهر نامناسب و ایجاد برجستگی‌ها و فرورفتگی‌هایی در بافت سینه شود. پارگی پروتزها ممکن است به دلیل ضربه و یا عوامل خارجی دیگر ایجاد شود. در صورت بروز پارگی پروتز باید جهت خارج ساختن پروتزها جراحی‌های ترمیمی انجام شود.

بنابراین بیماران باید برای جلوگیری از عوارض پروتز سینه و سریعتر متوجه شدن از پارگی آن، به صورت روتین چکاپ شوند.

برای آشنایی با انواع پروتز سینه می توانید مقاله لینک شده را مطالعه نمائید.

چرخش پروتز در سینه

تغییر مکان پروتز در سینه با اینکه عارضه‌ای نادر می‌باشد اما در برخی از افراد ممکن است ایجاد شود و باعث تغییر شکل سینه شود.

ایجاد چین‌ در پروتز

با توجه به اینکه کیفیت پروتزهایی که جهت جراحی سینه به کار می‌رود هر سال بهبود می‌یابد ایجاد اینگونه عوارض نیز کاهش می‌یابد اما در برخی مواقع مشکلاتی مانند ایجاد چین در پروتز و یا چسبیدن بافت سینه به ایمپلنت و ایجاد چروک‌های پوستی ممکن است رخ دهد.

گیف-اپارات

عفونت پروتز سینه

خطر عفونت در تمام جراحی‌ها وجود دارد. جراحی پروتز سینه نیز از این قاعده مسثتنی نیست. دلیل مصرف آنتی بیوتیک پیش و پس از جراحی جلوگیری از عفونت است. اما در برخی مواقع با وجود رعایت تمام اقدامات لازم عفونت ممکن است ایجاد شود. در اکثر موارد تنها درمان موجود خارج ساختن پروتزها جهت جلوگیری از گسترش عفونت است.

برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله تعویض پروتز سینه را مطالعه نمائید.

ناتوانی در شیردهی

با وجود تبحر و تجربه‌ی پزشک گاهی اوقات آسیب به مجراهای شیری اجتناب ناپذیر است. به همن دلیل اغلب جراحان پلاستیک توصیه می‌نمایند اگر قصد بچه دار شدن و شیردهی دارید جراحی پروتز سینه را به زمانی موکول نمائید که دوران شیردهی به پایان رسیده است. البته تکنیک قرار دادن پروتز اگر زیر عضله باشد و جراح متبحر باشد، ریسک بروز عوارض ناتوانی در شیردهی بعد از پروتز سینه به حداقل می رسد.

عوارض آسیب به اعصاب

آسیب به اعصاب سینه ممکن است منجر شود که فرد نسبت به لمس سینه در قسمت‌های مختلف مانند نوک سینه کمتر حساس شود. در برخی موارد ممکن است حس در برخی قسمت‌های سینه به طور کامل از بین برود. با اینکه از بین رفتن حس در برخی از خانم‌ها موقتی است و چند هفته پس از جراحی برطرف می‌شود اما در برخی از افراد ممکن است به عنوان عارضه‌ای ناخوشایند و از عوارض پایدار پروتز سینه باشد.

نارضایتی از نتیجه‌ی جراحی

جراحی پروتز سینه مانند تمام جراحی‌های زیبایی ممکن است در برخی موارد به نتیجه‌ی دلخواه بیمار منجر نشود. مواردی مانند شکل و فرم نامناسب، عدم تقارن بین دو سینه، باقی ماندن جای زخم و اسکار غیرطبیعی و سایر موارد همگی از دلایل نارضایتی افراد از جراحی می‌باشد. گاهی اوقات نیاز به جراحی‌های ترمیمی جهت رسیدن به خواسته‌ی مورد نظر بیمار می‌باشد اما در برخی مواقع شدت آسیب به گونه‌ای است که حتی با جراحی‌های ترمیمی امکان اصلاح و بهبودی نمی‌باشد.

سخن آخر

با استناد به موارد که در این مقاله ذکر شد جراحی پروتز سینه همواره با عوارض ناخواسته‌ای ممکن است همراه باشد بنابراین لازم است ابتدا پیش از جراحی در مورد لزوم انجام جراحی به طور دقیق تصمیم بگیرد و در صورتی که احساس می‌کنید این جراحی برای شما الزامی می‌باشد به یک پزشک متخصص و با تجربه مراجعه نمائید تا عوارض پس از جراحی تا حد امکان کاهش بیابد.

دکتر منصور سعادتی

دکتر منصور سعادتی

فلوشیپ تخصصی جراحی پستان و متخصص جراحی عمومی
گذراندن دوره تکمیلی جراحی پستان در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
بورد تخصصی لیپوماتیک ،پیکر تراشی بدن، تزریق چربی
با سابقه ۶ سال انواع جراحیهای زیبایی پستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *