ماموپلاستی

همه چیز در مورد ماموپلاستی در دوران شیردهی

آنچه می خوانید...

بسیاری از زنان به دلیل نارضایتی از بدن خود به دنبال کمک پزشکی و انجام جراحی برای بهبود ظاهر و در نهایت افزایش عزت نفس خود هستند. در حال حاضر به دلیل حساسیت های دوران نوجوانی، برخی از دختران، از ظاهر بدن خود راضی نیستند و از این وضعیت رنج می برند و رویای انجام عمل جراحی پلاستیک برای ترمیم سینه ها را در سر می پرورانند.

اما شک و تردیدهای زیادی در مورد دوره بعد از عمل و نحوه ادامه زندگی پس از انجام عمل و اینکه آیا می توانید مانند سایر زنان زندگی عادی داشته باشید وجود دارد. در راس تردیدها، شیردهی بعد از ماموپلاستی مطرح است. مادر شدن تقریباً رویای همه زنان است، اما وقتی این رویا با میل به “بهبود ظاهر” در بدن تقسیم شود، می تواند باعث نگرانی شود. برای کسانی که هنوز مادر نشده‌اند یا حتی آنهایی که قبلاً مادر نشده‌اند، اما هنوز هم قصد دارند بچه‌ های بیشتری داشته باشند، روشن کردن همه نکات، تردیدها و ترس ‌ها با متخصص بهترین راه برای اطمینان از کاری است که انجام می‌دهید چرا که به راحتی می توانید با پزشک خود در مورد خطرات احتمالی صحبت کنید. داشتن آگاهی در مورد این موضوع باعث آرامش شخص می شود!

مانند هر عمل جراحی، ماموپلاستی نیز خطراتی دارد. و در لیست این خطرات احتمالی ناتوانی در شیردهی است که همیشه هشدار داده نمی شود. ماموپلاستی نامی است که به عمل کوچک کردن سینه داده می شود. در این روش تمام پوست اضافی و بافت موجود سینه برداشته می شود که به ناچار میزان مجاری سینه را کاهش می دهد. به دلیل این تغییرات در ساختار سینه است که زنان را نه تنها تولید، بلکه انتقال شیر مادر به نوک پستان را با مشکل مواجه کنند.

با توجه به تحقیقات اخیر انجام شده توسط انجمن جراحان پلاستیک بریتانیا، با افزایش پیشرفت تکنیک های جراحی برای ترمیم سینه، می توان بافت غددی را به اندازه کافی حفظ کرد تا شیر مادر تولید کند و مانند هر زن دیگری بتوانید به کودک خود شیر دهید. به همین دلیل است که آنها ادعا می کنند که ناتوانی یک زن در شیر دادن بعد از ماموپلاستی یک افسانه بزرگ است! اکثریت قریب به اتفاق زنانی که با این مشکل مواجه هستند به دلیل عدم دریافت راهنمایی پزشکی و نه به این دلیل که بدن آنها شیر مادر کافی تولید نمی کند، از شیر دادن به نوزادان خود دست می کشند.

ماموپلاستی: قبل یا بعد از بارداری؟

اگر گزینه ایده آل را در نظر بگیریم، انجام ماموپلاستی پس از زایمان منطقی است و هر زن عاقلی به این نتیجه خواهد رسید. از این گذشته، بارداری و شیردهی به طور قابل توجهی بر بدن زن تأثیر می گذارد و ظاهر بدن او را تغییر می دهد. دلایل این دگردیسی ها و تغییرات، افزایش هورمون هایی است که در این دوره فعال می شوند و بدن زن را برای مادر شدن آماده می کنند.

اما توجه کنید که زندگی غیرقابل پیش بینی است و همیشه برنامه ریزی کارساز نیست. ممکن است زمانی این اتفاق می افتد که یک زن نمی خواهد زندگی خود را با مادر شدن گره بزند، اما پس از مدتی نظر او تغییر می کند. حتی گاهی شخص یک فرزند دارد و پس از جراحی تصمیم به داشتن فرزند دوم یا سوم می گیرد!

بیشتر بخوانید: پروتز سینه

در این صورت ممکن است فکر کنید بایستی جراحی ماموپلاستی را برای ۱۰ الی ۱۵ سال به تعویق بینندازید که موافق نیستم زیرا از لحاظ روانی برای ظاهر بهتر تحت فشار قرار خواهید گرفت. با این حال، نیازی به فداکاری خاصی نیست. در عصر حاضر می توان مادری و زیبایی را با موفقیت ترکیب کرد.

اگر خانمی قصد دارد قبل از بارداری جراحی ماموپلاستی انجام دهد، لازم است در مورد برنامه های آینده خود به جراح اطلاع دهد.

در این مورد، جراح برش هایی را در ناحیه خاصی ایجاد می کند که هاله سینه را تحت تأثیر قرار نمی دهد و آسیبی نمی بیند چرا که آسیب به آن ممکن است از شیردهی با کیفیت بالا جلوگیری کند. بریدگی در ناحیه چین طبیعی زیر سینه انجام می شود یا در زیر بغل برش هایی ایجاد می شود تا در شیردهی کامل اختلال ایجاد نشود.

به هر حال، شیردهی فقط یک فرآیند فیزیولوژیکی نیست، بلکه یک پیوند خاص و عمیق بین مادر و کودک است. شیردهی فرآیندی است که هم برای کودک و هم برای مادر نقش ویژه ای دارد. برای نوزاد، شیردهی فرآیندی از امنیت و دلبستگی به مهم‌ترین فرد روی زمین است که در آینده به او کمک می‌ کند تا بر تمام مشکلات دوران اولیه کودکی غلبه کند. بنابراین، تمام ترس ها و اضطراب های زنان مرتبط با جراحی سینه کاملاً موجه تلقی می شود.

نحوه شیردهی بعد از ماموپلاستی

پس از تصمیم گیری برای مادر شدن، هیچ چیز برای یک زن مهمتر از سلامتی فرزند خود نیست. بنابراین سؤال کاملاً طبیعی است. چگونه به نوزاد شیر بدهم؟

برای جلوگیری از مشکلات در دوران شیردهی، این سوال باید قبل از بارداری با یک جراح پلاستیک در میان گذاشته شود، اما همانطور که در بالا گفته شد، در زندگی پیش بینی و برنامه ریزی برای همه چیز غیرممکن است. بنابراین ما برخی از حقایق را نام می‌بریم که افسانه‌های مربوط به شیردهی را پس از ماموپلاستی از بین می‌برند: ماموپلاستی مانع شیردهی نمی‌شود. اگر به جراح در مورد تغذیه کودک خود با شیر مادر اطلاع و هشدار داده شود، او سعی می کند بر بافت غدد تأثیر نگذارد و به او آسیب نرساند. ماموپلاستی بر کمیت و کیفیت تولید شیر سینه تأثیر نمی گذارد.

دکتر منصور سعادتی

دکتر منصور سعادتی

فلوشیپ تخصصی جراحی پستان و متخصص جراحی عمومی
گذراندن دوره تکمیلی جراحی پستان در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
بورد تخصصی لیپوماتیک ،پیکر تراشی بدن، تزریق چربی
با سابقه ۶ سال انواع جراحیهای زیبایی پستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *