جراحی تعویض پروتز سینه یک روش جراحی است که برای جایگزینی یا اصلاح پروتزهای سینه استفاده میشود. این عمل در مواردی که پروتزها فرسوده، دچار نشت یا آسیب شده باشند، یا ظاهر و اندازه آنها نیاز به تغییر داشته باشد صورت می گیرد. همچنین در برخی موارد برای اصلاح مشکلات ظاهری ناشی از جراحیهای قبلی یا برای بهبود تناسب و شکل سینه هم این عمل را انجام می دهند البته توجه داشته باشید که این جراحی نیاز به برنامهریزی دقیق توسط پزشک را دارد.
دلایل نیاز به تعویض پروتز سینه
دلایل مختلفی برای تعویض پروتز سینه وجود دارد که در ادامه به شرح یک از آن ها پرداخته می شود ولی تا زمانی که فرد از شکل و فرم پروتز سینه خود راضی باشد و هیچ علائمی دال بر پارگی یا آسیب دیدگی پروتز وجود نداشته باشد نیازی به انجام جراحی پروتز سینه نخواهد بود.
راضی نبودن از ظاهر سینه ها
بسیاری از افراد بدون اینکه پروتز داخل سینه آن ها دچار آسیب شده باشد، به دلیل نارضایتی از اندازه و یا شکل سینه خود تصمیم به تعویض پروتز سینه می کنند. معمولا با افزایش سن، بارداری بعد از پروتز سینه و یا نوسانات وزنی احتمال تغییر سینه ها وجود دارد.
اختلال در زندگی روزمره
بسیاری از افراد که در زمان قرار دادن پروتز سینه درخواست بزرگ شدن بیش از اندازه آن را دارند ولی بعد از مدتی هم به دلیل بزرگی بیش از اندازه پروتز ها با مشکلاتی در عدم انجام فعالیت های روزمره روبرو هستند علاوه بر آن این موضوع می تواند منجر به ایجاد درد گردن یا کمر شود.
تغییر نوع پروتز قرار داده شده
همانطور که می دانید پروتز سینه از دو نوع سالین (آب نمک) و یا سیلیکونی برخوردار است. در گذشته استفاده از پروتزهای سیلیکونی ممنوع بود و افراد تنها می توانستند از پروتز های سالین استفاده کنند ولی در حال حاضر با پیشرفت علم پزشکی پروتزهای سلیکونی از کیفت بسیار بالایی برخوردار بوده و در عین حال بسیار ایمن هم هستند از همه مهم تر بافت طبیعی تری هم دارند پس می تواند هدف برخی از افراد برای انجام تعویض پروتز سینه تغییر جنس پروتز باشد.
پارگی یا نشت پروتز
شاید بتوان گفت دلیل اصلی انجام جراحی تعویض و یا به عبارتی ترمیم پروتز سینه، پارگی پروتز سینه است که البته این مورد معمولا به صورت نادر و با احتمال بسیار پایین اتفاق می افتد توجه داشته باشید که این مووضع معمولا برای پروتزهای سیلیکونی اتفاق می افتدکه نیاز به تعویض فوری دارند.
عفونت یا التهاب
در موارد نادر داشتن عفونت یا التهاب منجر به نیاز به تعویض پروتز سینه خواهد شد.
عدم رضایت از نتیجه اولیه
زمانی که بیمار بعد از عمل از نتیجه عمل اخود راضی نباید تصمیم به تعویض میگیرند.
مزایا جراحی تعویض پروتز سینه
انجام این عمل از مزایای زیادی برخودار است که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- در صورتی که پروتزهای قدیمی شکل یا اندازه مناسبی نداشته باشند، با تعویض آنها میتوان ظاهر طبیعیتر و زیباتری به سینهها داد.
- مشکلاتی مانند پارگی، نشت، یا انقباض کپسولی با تعویض پروتز قابل حل هستند.
- تکنولوژیهای جدید پروتزهای با دوام و کیفیت بالاتر را ارائه میدهند که احتمال بروز برخی از مشکلات را در آینده کاهش میدهد.
- بسیاری از افرادی که از پروتزهای قدیمی ناراضی هستند، پس از تعویض پروتزها، احساس راحتی و اعتماد به نفس بیشتری دارند.
- با تعویض به موقع پروتزهای قدیمی، میتوان خطر عوارض پروتز سینه مانند عفونت یا التهاب را کاهش داد.
چند سال بعد از جراحی باید پروتز سینه را تعویض کرد؟
پروتزهای سینه به طور معمول بین ۱۰ تا ۱۵ سال دوام دارند، اما تعویض آنها به شرایط فردی و کیفیت پروتز بستگی دارد. در صورتی که هیچ مشکلی مانند پارگی، نشت، یا تغییر شکل پیش نیاید نیازی به تعویض زودهنگام پروتز هم نیست. با این حال، برخی پزشکان توصیه میکنند که پس از گذشت ۱۰ سال به صورت دورهای پروتزها را بررسی کرده و در صورت لزوم آن را تعویض کنند. همچنین دقت داشته باشید در صورت بروز هرگونه علائم مانند درد، تغییر شکل یا احساس غیرعادی، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
روند جراحی تعویض پروتز سینه
مراحل و روند جراحی تعویض پروتز سینه به طور کلی شامل مراحل زیر است:
مشاوره با جراح
ابتدا بیمار با پزشک جراح ملاقات میکند تا نیازها و انتظارات خود را بیان کرده همچنین در طی این جلسه لازم است تا وضعیت سلامتی بیمار و پروتز قبلی بررسی شود.
بیهوشی
در روز عمل، بیمار تحت بیهوشی عمومی قرار میگیرد تا هیچگونه دردی احساس نکند.
برش جراحی
جراح برشهایی را در نواحی مشخص (معمولاً در محل برشهای قبلی) ایجاد میکند تا به پروتز دسترسی داشته باشد. در مرحله بعدی پروتز قبلی به دقت از بافت سینه خارج میشود همچنین اگر مشکلاتی مانند انقباض کپسولی وجود داشته باشد بافتهای غیرطبیعی برداشته میشوند.
قرار دادن پروتز جدید
پروتز جدید جایگزین پروتز قدیمی میشود البته بسته به نیاز بیمار نوع، اندازه و شکل پروتز تغییر خواهد کرد.
بستن برشها
پس از قرار دادن پروتز جدید، برشها بسته میشوند و بخیه زده میشوند. در طی دوره نقاهت لازم است تا بیمار مراقبت های بعد از پروتز سینه را رعایت نماید.
در نهایت….
همانطور که گفتیم راحی تعویض پروتز سینه یک روش موثر برای رفع مشکلات مرتبط با پروتزهای قدیمی و بهبود ظاهر سینههاست. این جراحی به بیمارانی که با مشکلاتی مانند پارگی، نشت، یا تغییر شکل پروتز مواجه هستند، کمک میکند تا اعتماد به نفس و راحتی خود را بازیابند. البته انجام این جراحی باید تحت نظر یک جراح متخصص و با بررسی دقیق وضعیت بیمار صورت گیرد.