جمعیت رو به رشد زنان مسن سلامت و فعال که می خواهند به همان اندازه که حس جوانی دارند، ظاهر جوانی نیز داشته باشند سبب گسترش تکنیک های جوان سازی مختلف شده است. این روش ها علاوه بر غیر تهاجمی بودن، دوره نقاهت کوتاه تری نسبت به روش های جراحی لیفت دارند. علاوه بر این ظاهر طبیعی تری نیز به صورت شما می بخشد. در این بخش به رایج ترین روش ها برای از بین بردن چین و چروک های ریز، جای زخم، رنگدانه های ناهموار و سایر نواقص پوستی می پردازیم. در این مقاله قصد داریم انواع روش جوانسازی صورت را برای شما شرح دهیم.
بوتاکس
تزریق سم بوتولینوم برای درمان چین و چروک صورت، متداولترین روش زیبایی است که در سرتاسر جهان انجام میشود. ازبین بردن خطوط اخم و پنجه کلاغی و خطوط افقی پیشانی از جمله نواحی هستند که تزریق بوتاکس بر از بین رفتن آنها تاثیر گذار است. چین و چروک ها در اثر آتروفی پوست و انقباضات مکرر ماهیچه های زیرین صورت ایجاد می شوند. سم بوتولینوم یک نوروتوکسین قوی است که آزاد شدن استیل کولین را در محل اتصال عصبی عضلانی مهار می کند. تزریق مقادیر کمی از سم بوتولینوم به ماهیچه های خاص بیش فعال باعث شل شدن موضعی عضلانی شده و با صاف کردن پوست چین و چروک را کاهش می دهد. نتیجه ی تزریق سم بوتولینوم حدود دو هفته طول می کشد و اثر آن تا ۴ ماه باقی می ماند. تزریق بوتاکس برچین و چروک های فعال که در حین انقباض عضلانی دیده می شوند تاثیری بیشتری دارد. تزریق سم بوتولینوم به افراد مبتلا به اسکار کلوئیدی، اختلالات عصبی عضلانی (مانند میاستنی گراویس)، آلرژیک به اجزای تشکیل دهنده محصولات سم بوتولینوم توصیه نمی شود. از عوارض تزریق بوتاکس می توان به کبودی جزئی اشاره کرد.
هایفوتراپی صورت
هایفو از انرژی متمرکز فراصوت برای جوان سازی لایه های زیری پوست استفاده می کند. انرژی اولتراسوند سبب گرم شدن سریع بافت می شود. هنگامی که سلول های ناحیه مورد نظر به دمای مشخصی می رسند، آسیب سلولی اتفاق می افتد و همین آسیب سلولی مشابه روش میکرونیدلینگ به تحریک تولید کلاژن و در نتیجه جوان سازی پوست کمک می کند.
درباره پیشگیری از پیری پوست بیشتر بخوانید!
پیلینگ ( لایه برداری) شیمیایی
لایه برداری شیمیایی یکی دیگر از روش های جوان سازی صورت است که برای نواحی دیگر بدن مانند گردن و دست ها نیز کاربرد دارد. در این روش محلول های شیمیایی روی ناحیه تحت درمان اعمال شده و باعث لایه برداری پوست می شود.
در اثر این لایه برداری پوست صورت معمولا صاف تر شده و سبب از بین رفتن چین و چروک ها می شود. لایه برداری شیمیایی برای درمان موارد مختلفی استفاده می شود. این موارد عبارتند از:
- چین و چروک ها و خطوط ریز
- آسیب ناشی از نور خورشید
- جاش جوش
- تیرگی پوست
- جای زخم
- ملاسما
- رنگ پوست ناهموار یا قرمز
انواع لایه برداری شیمیایی عبارتند از:
- لایه برداری سطحی
- لایه برداری متوسط
- لایه برداری عمیق
بیشتر بخوانید: تزریق چربی به صورت
تزریق فیلر
فیلرهای صورت موادی هستند که به پوست تزریق شده و سبب کاهش چین و چروک ها می شوند. تزریق فیلربه صورت سرپایی بوده و با بی حسی های موضعی انجام می شود و حدود یک ساعت طول می کشد.از عوارض آن می توان به درد خفیف، کبودی و تورم اشاره کرد که معمولا پس از یک هفته از بین می رود. ماندگاری فیلر های صورت به نوع چین و چروک و عمق آنها بستگی دارد.
مزایای تزریق فیلر به نقاط مختلف صورت عبارتند از:
- افزایش حجم گونه
- از بین بردن خصوط اطراف چشم و گونه ها
- بهبود بخشیدن به ظاهر خط فک
- کاهش خطوط افقی صورت
- افزایش حجم لب
- از بین بردن چین و چروک های صورت
اثر تزریق فیلر موقتی بوده و برای نتیجه ی مطلوب می بایست هرچند ماه یکبار تکرار شود. ورزش، استعمال دخانیات، قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش، دمای محیط، لیزر و درمانهای RF میتواند بر مدت زمان و سرعت تجزیه پرکنندههای هیالورونیک اسید ( یکی از انواع فیلر) تأثیر بگذارد.
درباره فیلر خط خنده بیشتر بخوانید!
میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ یکی از روش های جوان سازی و کم تهاجمی است که برای درمان مشکلات پوستی از طریق تولید کلاژن کاربرد دارد.این روش به از بین بردن جای آکنه و زخم بسیار کمک می کند. همچنین در برخی از روشهای جوان سازی مانند جراحی پلک و از بردن لکه های ناشی از نور خورشید به کار گرفته می شود. در صورتی که به دنبال جوان سازی پوست خود و از بین بردن لک های صورت خود هستید و روش های دیگر از جمله لایه برداری بر پوستتان تاثیری نداشته است، گزینه ی مناسبی برای انجام میکرونیدلینگ هستید. میکرونیدلینگ با تحریک تولید کلاژن در پوست به جوان سازی آن کمک می کند . در این روش با استفاده از سوزن ها، آسیب های جزئی به پوست وارد شده و سبب تولید بافت غنی از کلاژن می شود.
نواحی که میکرونیدلینگ بر آنها تاثیر می گذارد عبارتند از:
- جای جوش
- لک های صورت
- خطوط کوچک و چین و چروک ها
- منافذ بزرگ
- خاصیت ارتجاعی پایین
- رنگ پوست ناهموار