کسانی که ورزش انجام نمیدهند و عادات غذایی مناسبی ندارند تجمع چربی را در نواحی مختلف بدن خود تجربه میکنند. بازوها از جمله جاهایی هستند که خیلی سریع میتوانند تحت تاثیر چربیها قرار بگیرند و بزرگ شوند و در نهایت پوست را دچار افتادگی کنند. در ادامه قرار است در مورد براکیوپلاستی یا همان لیفت بازو صحبت کنیم. لیفت بازو از جمله عملهای پیکر تراشی یا کانتورینگ میباشد و شما میبایست پیش از تصمیم گیری در رابطه با انجام دادن یا انجام ندادن آن اطلاعات جامعی داشته باشید.
براکیوپلاستی چیست؟
براکیوپلاستی یک جراحی زیبایی برای برداشتن چربی و پوست اضافه از ناحیه ی پایین بازو می باشد. افتادگی پوست غالبا به خاطر از بین رفتن خاصیت ارتجاعی آن می باشد. به همین خاطر پزشکان هنگام برش پوست اضافی تردید نمی کنند. این عمل که غالبا تحت تاثیر بیهوشی انجام میشود یکی از موثرترین روش های لاغر کردن بازو می باشد. وقتی بازوهای خود را باز کنید و در حالت نود درجه بگیرید آن قسمتی که به شکل هلالی از بازوی شما آویزان است هدف جراحی لیفت قرار میگیرد. لیفت بازو زمانی به افراد توصیه میشود که دارای بازوهای درشت و افتاده هستند که با ورزش به هیچ عنوان اصلاح نمیشوند. جالب است بدانید که به افتادگی بازوها عارضه بال خفاشی هم می گویند.
چه کسانی میتوانند براکیوپلاستی را انجام دهند؟
دو دسته از افراد هستند که غالبا به این جراحی رو میآورند. دستهی اول کسانی هستند که در اثر افزایش سن و از بین رفتن خاصیت ارتجاعی پوست بازوها دچار افتادگی میشوند و استحکام پوست کم کم از بین میرود. دومین دستهای که میتوانند از این جراحی استفاده کنند نیز کسانی هستند که اضافه وزن زیادی داشتهاند و بعد از مدتی به سرعت لاغر شدهاند و بخش زیادی از وزن خود را از دست دادهاند.
اقدامات پیش از لیفت بازو
شما ابتدا باید یک پزشک متخصص و حاذق در این زمینه را، برای خود پیدا کنید. و بعد از مراجعه به پزشک یک مشاوره کامل دریافت نمایید. این مشاوره هم باید شامل اطلاعاتی باشد که شما به پزشک میدهید و هم اطلاعاتی که پزشک به شما میدهد.
بعد این که به این نتیجه رسیدید که این عمل بهترین راه حل برای شما میباشد باید تستها و آزمایشهای متعددی از جمله تست نوار قلب، تست ششها و آزمایش خون برای اطمینان از عدم وجود عفونت را انجام دهید. کسانی که سیگار استعمال میکنند بهتر است که قبل و بعد از عمل از مصرف دخانیات پرهیز کنند. بهتر است از مصرف یک سری از داروها از جمله آسپرین، ضد التهابها، ایبوپروفن و حتی داروهای گیاهی پیش از عمل خودداری کنید.
نحوهی انجام براکیوپلاستی
در این روش بیمار بنابر تصمیمی که پیش از عمل اتخاذ شده بی حس یا بیهوش می شود. سپس پزشک از ناحیه ی داخلی بازو برشی را از آرنج تا زیر بغل فرد ایجاد می کند این مقدار از برش یک میزان استاندارد در جراحی های براکیوپلاستی می باشد. این عمل میتواند با لیپوماتیک بازو هم انجام شود یعنی این که برای برداشتن چربیهای اضافی جراح کانول را در بافت های چربی قرار می دهد و بعد از وکیوم چربی عضلات زیرین با بخیه ها محکم می شوند تا بازو بهترین فرم را به خود بگیرد. در نهایت هم پوست های اضافی برداشته و نواحی برش خورده دوخته می شوند.
این جراحی با توجه به وسعت آن ممکن است بین ۱ تا ۳ ساعت طول بکشد. فارغ از این که از چه تکنیکی در جراحی استفاده شده همیشه یک زخم در زیر بغلتان وجود دارد که اندازهی آن با توجه به عوامل مختلفی متفاوت می باشد.
به طور کلی دو نوع لیفت بازو وجود دارد. نوع اول زمانی استفاده می شود که فرد تنها به لیفت بازو نیاز دارد و نوع دوم زمانی است که فرد در کنار لیفت بازو به لیفت زیر بغل هم نیاز دارد. در واقع برش جراحی در هر کدام از این جراحی ها متفاوت میباشد.
دوران نقاهت این جراحی چگونه است؟
پیشنهاد می شود که در دوران نقاهت خود از همراهی یک فرد بهره ببرید. بعد از جراحی معمولا از بانداژ بسیار محکمی استفاده میشود تا میزان تورم بازوها کم شود. سوزن سوزن شدن محل جراحی یا بی حسی آن طبیعی است اما باید این عوارض تا دو هفته بعد از جراحی از بین بروند. برای کاهش درد و التهاب معمولا قرص های ضد التهاب یا مسکن نیز تجویز می شوند.
پزشک بعد از یک هفته بانداژ را باز می کند که بهتر است در این مدت از دوش گرفتن پرهیز کنید. حدود ۳ تا ۷ روز بعد از جراحی می توانید به زندگی روزمره خود برسید اما در هر صورت بهتر است که تا شش هفته بعد از جراحی از انجام کارهای سنگین خودداری نمایید. در ادامه نیز به صورت خلاصه به نکاتی که درباره دوران نقاهت براکیوپلاستی وجود دارد اشاره شده است:
- درد بعد از جراحی بسیار کم است.
- سه تا چهار ساعت بعد از جراحی فرد مرخص میشود.
- پوشیدن گن بازو تا ۲۰ روز کفایت میکند.
- تا یک هفته بهتر است محل عمل آب نخورد.
عوارض براکیوپلاستی
هر نوع جراحی یک سری خطرات بالقوه دارد البته جراحی لیفت بازو زیاد پر عارضه نیست و از جمله روش های ایمن محسوب می شود اما به طور کلی می توان به عوارضی همچون موارد زیر اشاره کرد:
- خون ریزی شدید
- عفونت
- تاخیر در ترمیم زخم
- آسیب دیدن بافت لنفاوی
- تورم بیش از حد در بازو
- آسیب به اعصاب اطراف
- عوارض ناشی از بیهوشی
- دردی مزمن و مستمر
- آمبولی ریه و لخته شدن خون
- ایجاد یک جای زخم وسیع
- تجمع مایع در محل زخم
- به وجود آمدن تورم در انگشتان و دستان
- نکروز چربی
- جذب نشدن بخیههای داخلی
- عدم تقارن بازو
بسیاری از این عوارض نادر بوده و در صورتی که برای انجام جراحی به پزشکی کاربلد و متحبر و با تجربه مراجعه نمایید، از بروز این عوارض جلوگیری خواهد شد. همچنین در برخی مواقع که عوارض بسیار زیادی وجود دارد و نتیجه به خواسته مراجعه کننده نزدیک نیست باید جراحی مجدد انجام شود. البته بهتر است که حداقل چند ماه تا بعد از جراحی اول صبر کنید تا نتیجه نهایی را ببینید و بعد در مورد جراحی مجدد تصمیم بگیرید.
محل اسکار در جراحی
خیلی از خانم هایی که دچار افتادگی بازو هستند نگران دیده شدن جای بخیهها به هنگامی که لباس های باز میپوشند هستند. اگر جراح در بخیه زدن تبحر کافی داشته باشد معمولا یک خط بسیار باریکی بر جای می ماند که زیاد جلب توجه نمی کند (البته به طور کلی میزان اسکار باقی مانده بسته به ویژگی های ژنتیکی هر فرد متفاوت خواهد بود ) و وجود یک زخم کوچک بهتر است از این که فرم دستان شما نازیبا باشد! بنابراین در مورد جای عمل جای هیچ نگرانی وجود ندارد.
برای لیفت بازو هم نیاز به بیهوشی هست؟
ممکنه بدون بیهوشی هم انجام بشه؟
در شرایط خاص که بیمار تحمل بیهوشی نداشته باشد بی حس انجام می شود.